Presentaties | Lezingen Beauty Care

Gratis lezingen van beauty experts
Schuif aan en neem extra kennis mee naar huis!

Tijdens Beauty Trade special 2017 krijg je de kans om in korte tijd kennis op te doen van boeiende onderwerpen. De experts zijn aan het woord en jij mag gewoon aanschuiven om hun kennis mee naar huis te nemen! Van licht tot ingrediënten, van voeding tot de nieuwste make-up trends.

De verschillende lezingen zijn in de twee beauty care theaters op de beursvloer. Klik hier voor de tijden van de lezingen. 

Voor de lezingen hoef je je niet van te voren op te geven en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Tip: stel je eigen dag samen zodat je én de standhouders rustig kunt bezoeken, de gewenste lezingen kunt volgen én kunt meegenieten en mee kunt bepalen van de wedstrijden.

Een overzicht van de beauty lezingen:


Ingrediëntenkennis
Lavienja Schreurs-Braam, powered by Vavin
Zaterdag om 11.00 uur | Beauty Care Theater 1

Is jouw kennis over ingrediënten up-to-date, zodat je je klanten kan adviseren? De presentatie wordt ingeleid met een beschrijving van relevante biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediëten een invloed kunnen hebben. Vervolgens volgt een overzicht van verschillende groepen cosmetische ingrediënten met hun funcite en INCI-naam. Wat zijn de basisvoorwaarden waaraan een cosmeticaproduct moet voldoen: welke ingrediënten zijn noodzakelijk voor het natuurlijk functioneren van de huid?


Het gaat om méér dan bindweefselmassage!
Inge Deceuninck, powered by Natural Face Lifting
Alle dagen om 12.00 uur | Beauty Care Theater 1

Inge Deceuninck, Founder & Trainer van Natural Face Lifting, verklaart het succes van manuele technieken en verzorgt voor u een live demo van Huidverbetering, Face Lifting & Anti-Wrinkle Treatments.

Jouw verhaal is goud waard
Marjanne Riemens, powered by Esthéticienne
Zaterdag en zondag om 13.00 uur | Beauty Care Theater 1

Als je op een feestje staat en een wildvreemde vraagt wat voor werk je doet, sta je dan te hakkelen of komt er een mooi verhaal uit? Of denk je later ik had dit of dat moeten zeggen. Communicatie- en Contentexpert Marjanne Riemens legt je graag de geheimen uit van een goed verhaal. Je krijgt in deze presenatie 10 tips om jouw verhaal, jouw content goed neer te zetten. Een verhaal in woorden en op papier!


Gezond van binnen en van buiten
Rosaline Ratering, powered by Esthéticienne
Zaterdag om 14.00 uur | Maandag om 13.00 uur | Beauty Care Theater 1

Wat kan jij als beautyprofessional doen om je cliënten te coachen naar een gezondere leefstijl? En wat kan je zelf doen om gezond en vitaal te blijven. Rosaline Ratering is vitaliteitscoach, sportdocent en grondlegger van Leefstijlplan RosaLife voor professionals in de beauty- en wellnessbranche. Tijdens deze presentatie krijg je handvatten op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Je kunt er na de presentatie in je salon direct mee aan de slag!


(Plantaardige) voeding tegen veroudering van de huid
Wendy Walrabenstein
Zaterdag en zondag 15.00 uur | Beauty Care Theater 1
Diëtist-onderzoeker Wendy Walrabenstein is bekend van het boek ‘Food Body Mind’. Zij werd in de Volkskrant ’top-dietist’ genoemd en haar boek een ’standaardwerk’. Zij geeft een presentatie over de relatie voeding en schoonheid en de oorzaken van veroudering. Immers, voeding blijkt een heftige en directe impact te hebben op onze buitenkant. In al onze cellen, dus ook huidcellen, zit DNA op chromosomen, beschermd door een soort helmpjes, de telomeren. Leer in deze presentatie hoe je deze telomeren met voeding intact kan houden.


Cosmeticaverordeningen - waar ligt jouw verantwoordelijkheid?
Powered by Nederlandse Cosmetica Vereniging 
Zondag en maandag 11.00 uur | Beauty Care Theater 1

Ben je schoonheidsspecialiste en verkoop je cosmeticaproducten in de schoonheidssalon waar je werkt, dan is het van belang om uit te zoeken welke rol jij volgens de Cosmeticaverordening hebt. Dit kan zijn 'de Verantwoordelijk Persoon' of 'Distributeur'. Het onderscheid tussen die twee rollen is zeer belangrijk; bij beide rollen horen verschillende wettelijke verantwoordelijkheden. Door het bijwonen van deze lezing van de Nederlandse Cosmetica Vereniging ben je op de hoogte van de regels waaraan jij moet voldoen, en kun je deze kennis meteen toepassen in de praktijk. 


Energieke vrouw
Marjolein Dubbers, powered by Esthéticienne
Zondag om 14.00 uur | Beauty Care Theater 1

Bestseller auteur en food- en lifestyle coach Marjolein Dubbers kwam er tijdens een burn-out achter dat ze haar hormoonhuishouding weer in balans moest krijgen. Ze gooide daarom haar voedingspatroon radicaal om. Daarover schreef ze de bestseller 'Het Energieke Vrouwen Voedingskompas', dé handleiding voor meer energie, een betere gezondheid en een stralender huid. Tijdens haar lezing inspireert ze jou hoe jij anders kunt eten en hoe je dat aan je cliënten kunt leren. 


Wat doet licht 
Greet Hoendeman, powered by Beauty-Inn
Zaterdag om 13.30 uur | Zondag om 14.30 uur | Beauty Care Theater 2
Maandag om 14.00 uur | Beauty Care Theater 1

Zonder licht is er geen leven en licht is er in vele uitvoeringen. Gebruik het juiste soort licht op de juiste wijze en het resultaat is: verbetering litteken; verminderen fijne lijntjes en rimpels, pijnstilling, wondheling, verbetering immuniteit, het bevorderen van het algemeen welzijn. Tijdens deze presentatie krijg je inzicht over het gebruik van licht. 


Stappenplan tot succesvol verkopen
Ine Brummelhuis, powered by Precious Beauty Care
Zaterdag om 15.30 uur | Beauty Care Theater 2
Maandag om 15.00 uur | Beauty Care Theater 1

Heb jij de ideale klant in je praktijk? Behaal je 100% verkoop van je producten? Tijdens deze lezing 'Verkoop in de praktijk' leer je verkopen volgen, begrijpen, nadoen en systematiseren. Op die manier kun je het voor jezelf en voor je personeel in de salon leuk(er) maken om te verkopen!


Haarproblemen, de kale feiten
Wilma Dufrenne, powered by Pro Haarzorg
Zaterdag en maandag om 10.45 uur | Beauty Care Theater 2

Hoe zien de klinische aspecten van haarproblemen eruit? Wat zijn de behandelopties en wanneer heeft welke behandeling zin? En hoe ziet de markt voor haargroeitherapie eruit? Volg deze lezing over haarproblemen en je weet alles over de (on)zin van mogelijke behandelingen. 


Ergonomie, AUW IK ZIT!
Ellen Hooymans, powered by Back Quality Ergonomics
Zaterdag om 11.30 uur | Beauty Care Theater 2

Zitten beïnvloedt in grote mate onze gezondheid. Waar zit u op? Hoe zit u? Dat zijn essentiële sleutels tot beter zitten en minder belasting. Leer uw eigen werkhouding kennen en merk het effect op uw gezondheid. 


Boost your business  
Marja Wiersema, powered by Care Cosmetics
Alle dagen om 12.30 | Beauty Care Theater 2

In ons beautyvakgebied heerst een grote behoefte aan ondersteuning bij het succesvol runnen van een bedrijf. Passie voor het vak in combinatie met zakelijke kennis is de sleutel tot succes. Wilt u meer omzet? Betere resultaten en nog meer voldoening uit uw werk? In deze presentatie ontvangt u de tips en trics om dit te bereiken. 


Verzorging van de donkere huid
Marlise van Amsterdam, powered by Calophyllum
Zaterdag om 14.30 uur | Zondag om 15.30 uur | Maandag om 11.30 uur | Beauty Care Theater 2

Het analyseren en behandelen van de donkere en getinte huid vereist een bepaalde expertise waarbij rekening met meerdere belangrijke factoren gehouden moeten worden. Schoonheidsspecialisten die hiervoor niet gespecialiseerd zijn, kunnen voor een dilemma komen te staan. Immers, een verkeerde behandeling kan leiden tot vervelende gevolgen. Volg daarom deze lezing voor meer kennis over de verzorging van de donkere huid. 


Alles over waxing trends
Lydia Jordane, powered by Lycon Cosmetics
Zondag om 10.45 uur | Beauty Care Theater 2

CEO & Founder LYCON precision Waxin, Lydia Jordane vertelt haar succes verhaal over Waxing around the world. Vanuit Australië is ze naar Utrecht gekomen om je te informeren over alle waxing trends wereldwijd. Welke technieken worden er toegepast en hoe zorg je dat je de juiste kennis hebt en dit toe kan passen? Luister en leer hoe jouw salon een boost kan krijgen met deze trends!


Topsport voor je huid!
Marjorie Ponte, powered by Transformage® 3D Skin fitness Massage
Zondag om 11.30 uur | Maandag om 13.30 uur | Beauty Care Theater 2

Doormiddel van drie prachtige technieken bieden wij de mogelijkheid om vitaliteit terug te brengen in het gezicht.

Door het elimineren van toxines en het normaliseren van de spierspanning en de bloedsomloop vertraag je het huidverouderingsproces.

Dit is niet alleen cosmetisch corrigerend als therapeutisch, het voelt goed en is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Tijdens de lezing leren we jou wat te doen als je van de huid een topprestatie verlangt


Mindfullness massage 
Lizet van Triet en Stefan van Rossum, powered by Esthéticienne
Zondag om 13.30 uur | Beauty Care Theater 2

In deze lezing laat Stefan van Rossum de bezoekers ervaren wat Mindfullness-massage is via de zogenaamde '5 States of Being'. Dit zijn de vijf sessies; Breath, Acceptance, Release, Awareness en Trust, die bestaan uit massagetechnieken, geleide meditaties en diverse oefeningen. 

icon-fb.png icon-tw.png icon-insta.png
Beauty Trade special © 2017